Definitions

à fond

Plume Latraverse

Plume Latraverse (born Michel Latraverse May 11, 1946) is a prolific singer, musician, songwriter and author from Quebec. His career spans over 30 years; Latraverse is probably one of the most influential names in Quebec counterculture.

Discography

Albums

  • Plumonymes (Oct.2008)
  • Chansons nouvelles - revisitées (2008)
  • Hors-Saisons (2007)
  • Chants d'Épuration (2003)
  • Mixed Grill (1998)
  • Chansons Nouvelles (1994)
  • Chansons Pour Toutes Sortes de Monde (1990)
  • D'un Début À l'Autre (1987)
  • Insomni-fère (méphortamoses III)(1985)
  • Les Mauvais Compagnons (métaphorme...ose II) (1984)
  • Autopsie Canalisée (1983)
  • Métamorphoses Tôme I (1982)
  • Livraison par en-arrière (1981)
  • French Tour 1980 (fausse représentation) (1980)
  • Chirurgie Plastique (1979)
  • All Dressed (1978)
  • À Deux Faces (1976)
  • Pommes De Route (1975)
  • Le Vieux Show Son Sale (1975)
  • Plume Pou Digne (1974)
  • Triniterre (1971)

Live albums

  • Vingtemps (2001)
  • À Fond d'Train (1983)
  • Cinéma Outremont (1977)
  • En Noir Et Blanc (1976)

Compilations

  • Le Lour Passé De Plume Latraverse Vol. V (1995)
  • Le Lour Passé De Plume Latraverse Vol. IV (1992)
  • Le Lour Passé De Plume Latraverse Vol. III (1990)
  • Le Lour Passé De Plume Latraverse Vol. II (1989)
  • Le Lour Passé De Plume Latraverse Vol. I (1988)
  • Les Plus Pires Succès de Plume (1976)

Singles

  • Rideau / Bossa-Mota
  • Bobépine / Lit vert
  • La bienséance / U.F.O
  • Salusoleil / Le retour à la terre
  • La p'tite vingnenne pis l'gros torrieu / Houba houba
  • Le grand barda / Marie-Lou
  • Mognon donc / New Orleans
  • Salut Trenet / Cul-d'sac rock
  • Quatre ans après / Élégie
  • Le fermier Jean / Valse cliché
  • Dis-moé / On peut pas tout avoir
  • Parade de mode / Descente aux enfers
  • La piste cyclable / Ti-gars
  • La ballade de Sandale et Gandhi / Instrumental
  • Tant qu'on pourra
  • El Nino
  • La journée du chèque

Books

  • Contes gouttes ISBN 2-89005-249-4 (1990)
  • Pas d'admission sans histoire ISBN 2-89005-528-0 (1993)
  • Striboule ISBN 2-89005-609-0 (1995)

External links

Search another word or see à fondon Dictionary | Thesaurus |Spanish
Copyright © 2014 Dictionary.com, LLC. All rights reserved.
  • Please Login or Sign Up to use the Recent Searches feature